{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jedinica za uništavanje NUS-a OSBiH otputovala u Irak

N
1.6.2005. u 17:01
0
0
Jedinica za uništavanje NUS-a OSBiH otputovala u Irak
0
Jedinica za uništavanje NUS-a OSBiH otputovala u Irak
Jedinica za uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava Oružanih snaga BiH (OSBiH) danas je sa sarajevskog aerodroma otputovala u Kuvajt, odakle će za deset dana biti upućena u mirovnu misiju u Irak.
Time su Ministarstvo odbrane BiH, Zajednički štab i operativno zapovjedništvo izvršili odluku Predsjedništva BiH da formiraju, pripreme i osposobe prvu jedinicu bh. oružanih snaga za misiju podrške miru u Iraku.

Prema riječima načelnika Zajedničkog štaba BiH Sifeta Podžića, spremnost BiH da uputi jedinicu te vrste u Irak ima ne samo vojnički, nego društveni, odnosno globalni značaj i karakter.


Jedinicu OS-a BiH pod zapovjedništvom bojnika Stjepana Muse ispratili su visoki bh. dužnosnici, uključujući članove Predsjedništva BiH, ministre odbrane i vanjskih poslova BiH Nikolu Radovanovića i Mladena Ivanića, te predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefika Džaferovića, kao i predstavnici međunarodnih organizacija i članovi diplomatskog kora.


Jedinica za uništavanje NUS-a u Iraku će ostati šest mjeseci i bit će raspoređena u sektor divizije Zapad u blizini Fallujaha, u okviru 8. inženjerijsko-marinskog bataljuna marinskog korpusa američke vojske.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: