|

FOTO
/
Jedini bh. diplomata u kolicima i dalje ne može sam u zgradu MVP-a BiH!

Jedini bh. diplomata u kolicima i dalje ne može sam u zgradu MVP-a BiH!
0
S
Piše: N. Jamaković
1.12.2010. u 20:45
13
komentara
0

dijeljenja
Ratni vojni invalid Admir Atović, jedini bh. diplomata u kolicima, 15 godina ne može samostalno ući na posao, u zgradu Ministarstva vanjskih poslova BiH, u ulici Musala u Sarajevu, zbog nepostojanja rampe za invalide na ulazu u tu zgradu.

Prošle je godine Admir, koji je u ratu ostao bez nogu, iz tog razloga prebačen u zgradu koja se nalazi stotinjak metara dalje, u ulici Danijela Ozme, iako su sve kolege iz njegovog odsjeka ostale u zgradi u ulici Musala. Time je Admir itekako ostao vezan poslom za zgradu u kojoj je godinama radio, te je u nju često morao navraćati.

Napokon, u ponedjeljak je na ulazu u zgradu MVP-a u ulici Musala osvanula rampa za invalide, ali je već u utorak nije bilo, neko ju je sklonio s ulaza...


Kontaktirali smo Admira, ali je on odbio dati bilo kakav komentar, kazavši da Ministarstvo ima svog glasnogovornika, Zlatana Burzića.

"Tačno je da je na ulazu u zgradu u ulici Musala u ponedjeljak postavljena rampa za invalide. Budući da je ona morala biti urađena po standardima, njene dimenzije jednostavno onemogućavaju normalan ulazak u zgradu, pa je napravljena montažna rampa, koja će biti na ulazu po potrebi, odnosno onda kad invalidne osobe ulaze u zgradu. Tad će je dvojica naših radnika iznijeti i uklopiti u žlijebove u betonu, kako bi invalidna osoba mogla nesmetano ući u zgradu. U međuvremenu, rampa će biti unutar zgrade MVP-a BiH", kazao je Burzić.


Upitali smo za Admirov slučaj, nakon čega je Burzić kazao kako je Admir njegov prijatelj te da je tačno da taj problem postoji godinama.

"Admir sad radi u zgradi u ulici Danijela Ozme, a onda kad on bude dolazio u zgradu u ulici Musala, naši radnici će iznijeti rampu za invalide. Na ulazu je postavljen videonadzor, a također tu je i zvonce, tako da će radnici moći znati kad trebaju iznijeti rampu", rekao je Burzić za Sarajevo-x.com.


Sve je to lijepo, ali činjenica je da Admir, koji je već diskriminisan prebacivanjem u drugu zgradu, i dalje neće moći samostalno ući u zgradu u ulici Musala.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...