BiH
0

Jedan radni dan u Predsjedništvu BiH

Sarajevo-x.com
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je najviši izvršno-zakonodavni organ države. Njegova tri člana smjenjuju se svakih osam mjeseci. Današnji radni dan članova Predsjedništva obilježit će brojni susreti sa ambasadorima i drugim predstavnicima međunarodnog političkog života.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić i šef Kabineta člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića Miroslav Vujičić primit će ministra odbrane Republike Čile Josèa Gonia Carrascoa. Početak susreta zakazan je za 10 sati.

Nakon ovog susreta, u 14 sati, slijedi sastanak predsjedavajućeg Željka Komšića sa ambasadorom SAD-a u BiH Charlesom Englishom i general-majorom Richardom Wightmanom, komandantom NATO štaba za BiH.

Prije sastanka sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem, English i Wightman sastat će se sa Harisom Silajdžićem. Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić za 17 sati ima zakazan i susret sa Michaelom Tathamom, koordinatorom za Balkan pri Ministarstvu vanjskih poslova Velike Britanije.

Današnji radni dan u Predsjedništvu BiH bi, s obzirom na najavljene susrete, trebao proći u znaku razgovora o političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i načinima da naša država krene naprijed.