{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Je li Vučićeva izjava da će Srbija imati najopremljenijeg vojnika ratno huškaštvo?

S
SRNA
23.4.2018. u 13:18
59
150
Je li Vučićeva izjava da će Srbija imati najopremljenijeg vojnika ratno huškaštvo?
59
Je li Vučićeva izjava da će Srbija imati najopremljenijeg vojnika ratno huškaštvo?
Foto: N. G./Klix.ba
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će srpski vojnik biti najmodernije opremljen i da će za Vojsku Srbije biti izdvajano više novca, a sada se izdavaja 600 miliona eura. Postavlja se pitanje da li bi ovakva izjava, da ju je izrekao neko u BiH bila ratno huškaštvo.
Vučić je na prijemu u Beogradu povodom Dana Vojske Srbije, 23. aprila, rekao i da Vojska mora da bude "snažan odvraćajući faktor" za svakog ko bi pokušao da ugrozi zemlju.

"Vojska je najbolji dio našeg društva i najbolji sistem, želimo da bude još bolji, želimo još više novca da uložimo", naveo je Vučić.

On je poručio vojnicima da želi da budu još vredniji i posvećeniji.

Vučić je napomenuo da je posao vlasti da štiti mir i stabilnost, a da vojska pomaže u tome. "Imat ćemo najmodernije opremljenog vojnika", istakao je Vučić.

Prema njegovim riječima, Srbija za svoju vojsku izdvaja 600 miliona eura, što je malo u poređenju sa vojskama velikih zemalja.

Vučić je dodao da će biti izdvajano i više jer to sada može da se uradi zbog sprovedene fiskalne stabilizacije.

"Vojska Srbije mora da bude snažan odvraćajući faktor za svakoga ko bi pokušao da izvrši agresiju na našu zemlju", naglasio je Vučić.

Dan Vojske Srbije, 23. april, slavi se kao znak sjećanja na dan kada je 1815. godine, na praznik Cvijeti, podignut Drugi srpski ustanak protiv osmanske vlasti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: