Potraga za bjeguncem
4

Je li policija za petama Sejfoviću, četvrti dan se češlja teren nadomak Visokog

Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Policija intenzivno pretražuje područje između sela Grajani i Tušnjići kod Visokog zbog sumnje da se na tom području krije trenutno najtraženiji bjegunac u BiH Amel Sejfović. Reporter portala Klix.ba ističe da policija detaljno češlja područje nadomak Visokog.

Federalna uprava policije uz podršku kolega iz Zeničko-dobojskog kantona, ali i MUP-a KS duže od 24 sata pretražuje teren nadomak Visokog, zbog sumnje da se na tom području krije bjegunac iz Kazneno-popravnog zavoda Miljacka u Sarajevu Amel Sejfović.

Kako javlja reporter portala Klix.ba policija se nalazi bukvalno na svakih 50-100 metara između sela Grajani i Tušnjići. Zaustavljaju i automobile te vrše kontrolu. Na terenu je i helikopter FUP-a kojim policajci pretražuju teren.

Policija već četvrti dan pretražuje to područje, a jučer poslijepodne je u sklopu te akcije uhapšena i jedna osoba, te su pronađene i stvari za koje se pretpostavlja da su pripadale Sejfoviću.

Mještani sela Grajani i Tušnjići ističu da su već navikli na prisustvo policije, koja je tu četiri dana, ali da nije nimalo prijatan osjećaj kada strahuju da je neko tako opasan, poput Sejfovića možda u blizini njihovih kuća.

Danas je šesti dan kako je Sejfović pobjegao iz sarajevskog zatvora. U međuvremenu je uhapšeno nekoliko osoba i određen pritvor trojici uposlenika KPZ-a, za koje se sumnja da su pomogli u bjekstvu Sejfoviću.