Je li bombaški napad u Posavini reakcija na dogovor o uređenju BiH?

F
FENA
11.11.2008. u 15:28
0
37
Je li bombaški napad u Posavini reakcija na dogovor o uređenju BiH?
0
Je li bombaški napad u Posavini reakcija na dogovor o uređenju BiH?
"Nakon proteklih lokalnih izbora, kada su Hrvati Posavine doživjeli barem malo ponosa i postali dio općinskih vlasti, vrši se ponovni pritisak na sve one koji se žele vratiti i živjeti u svojoj Posavini.
Najnoviji bombaški napad na povratničku obitelj u derventskom kraju jasna je poruka svima koji se žele vratiti da za njih nema mjesta u ratnoj tvorevini Republici Srpskoj", stoji u priopćenju za javnost iz Ureda za odnose s javnošću HSS-NHI-ja.

HSS-NHI ponovno upozorava na potrebu zaštite povratnika ne samo u Posavini nego u svim dijelovima BiH.

Zanimljivo je da se bombaški napad događa upravo u vrijeme kada su lideri HDZ-a BiH, SDA i SNSD-a postigli dogovor oko uređenja Bosne i Hercegovine. O kakvom se uređenju radi i što su lideri dogovorili obrazložio je upravo bombaški napad, tvrdi se u priopćenju.

HSS-NHI upozorava cjelokupnu javnost da se neprestano onemogućuje povratak u Posavinu i zastrašuje one koji su se vratili, pa se time cementira ratna osvajanja, a sve se to želi legalizirati "kozmetičkim ustavnim promjenama", zajedno s popisom stanovništva.

"Pozivamo institucije države Bosne i Hercegovine da stanu u zaštitu osnovnih ljudskih prava, kao što su pravo na sigurnost, slobodno kretanje te siguran i održiv povratak", stoji na kjraju priopćenja.


Komentari (37)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: