Općina Novi Grad
166

Javno predavanje o koronavirusu u Sarajevu ipak otkazano

D. Be.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Nedugo nakon što je iz Općine Novi Grad stigao poziv na sutrašnje okupljanje povodom prezentacije o mjerama za sprečavanje širenja koronavirusa, oglasio se šef Klinike za infektivne bolesti KCUS-a doc.dr. Rusmir Baljić koji je poručio da je predavanje otkazano.
On je na svom Facebook profilu napisao da njegov kolega direktor Javne ustanove Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo Adem Zalihić i on neće biti u mogućnosti da održe planiranu tribinu u Općini Novi Grad.

Kao razlog je naveo novonastalu situacije od sinoć i danas, kao i aktivnosti oko daljnjih priprema za zbrinjavanje pacijenata sa sumnjom na koronavirusnu infekciju, koje uključuju sutrašnje sastanke Kriznog štaba sa nadležnima u Kantonu Sarajevo i FBIH,

"Tribine su bile zamišljene da se održe u svim općinama u Kantonu Sarajevo, ali ovo je još jedan pokazatelj kako se u ovoj situaciji ništa ne može planirati čak ni dva dana unaprijed", napisao je te dodao da će se pronaći adekvatni načini da se stanovništvu prezentiraju svi relevantni podaci u vezi sa epidemijom koronavirusa.

Podsjetimo, uprkos ranijim preporukama Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo o izbjegavanju javnih okupljanja, Služba civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo odlučia je organizovati stručno predavanje za stanovništvo o temi 'Infekcija Corona virusom - mjere za zaštitu stanovništva u cilju sprečavanja epidemije'", naveli su u pozivu iz Općine Novi Grad.

Predavanje je bilo planirano da se održi u multimedijalnoj sali Općine Novi Grad.