{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Javni poziv roditeljima i rodbini ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995.

F
5.8.2008. u 16:19
0
3
Javni poziv roditeljima i rodbini ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995.
0
Javni poziv roditeljima i rodbini ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995.
Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. godine pozvalo je roditeljime i članove porodica čija su djeca ubijena na području Sarajeva u opsadi 1992.- 1995. da, ukoliko to ranije nisu učinili, do 15. septembra popune obrazac u kojem se traže osnovni podaci o ubijenom djetetu.
"Roditeljima ili članovima porodica ubijene djece ili osobama koje raspolažu saznanjima o ubijenoj djeci, a koji dosad nisu Udruženju roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva popunili i dostavili potrebni obrazac, šaljemo posljednji poziv da do 15. septembra dođu u prostorije Udruženja u objektu Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava u Sarajevu - ulica Halida Nazečića br. 4 (u krugu Opće bolnice "Abdulah Nakaš") i potrebnim podacima popune određeni obrazac," navodi se u saopćenju.

Isti obrazac bit će objavljen i u okviru Javnog poziva, u dnevnim novinama, a namijenjen je za sve one koji su, iz bilo kojeg razloga, spriječeni da dođu u prostorije Udruženja. Popunjeni obrazac može se poslati na adresu Udruženja ili na jedan od faksova: 033/561 - 353; 033/561-351 ili e-mailom: [email protected]. U prilogu Javnog poziva biće objavljen i preliminarni spisak ubijene djece, sačinjen iz raznih izvora, za koji Udruženje roditelja nema izvorne podatke i dokaze dobivene od roditelja ili članova porodica.

Udruženje u saopćenju podsjeća da su u završnoj fazi pripreme za izgradnju spomen obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992. - 1995. Na tom spomen obilježju, u Velikom parku, bit će upisana samo imena djece ubijene na području Sarajeva u opsadi za koje roditelji ili članovi porodica daju saglasnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: