BiH
0

Javni mediji na hrvatskom jeziku o nerješenom statusnom i financijskom pitanju

FENA
Hercegovačka televizija, Radiopostaja Mostar i Radio Herceg-Bosne oglasili su se danas zajedničkim priopćenjem za javnost zbog, kako su istaknuli, polugodišnje agonije, te neriješenog statusnog i financijskog pitanja ovih medijskih kuća.

Uprava i uposlenici ovih elektronskih medija upozoravaju hrvatske političke predstavnike u Vladi HNŽ-a i na svim razinama vlasti u BiH kako je krajnje vrijeme da u sklopu svojih nadležnosti uzmu u zaštitu javne medije na hrvatskom jeziku u BiH koji su, na temelju spomenute situacije, prinuđeni prestati s radom, jer nemaju elementarnih uvjeta za svoju djelatnost.

"Od sutrašnje sjednice Vlade HNŽ-a i ministara u Vladi tražimo da planira proračunska sredstva na temelju kriterija koje je prošle godine županijska Vlada usvojila, te da uplate šest neuplaćenih dotacija svim medijima koji su u prošloj godini bili korisnici proračunskih sredstava", navodi se u priopćenju, te dodaje da će se svaka drukčija odluka smatrati zlonamjernom prema medijima i udarom na slobodu medija i prava javnosti na informiranje.

"Protiv nositelja takvih odluka poduzet ćemo sve zakonom predviđene mjere, zbog neizvršenja proračuna za 2008. godinu kojeg je usvojila Skupština Hercegovačko-neretvanske županije", stoji u priopćenju za javnost kojega su potpisali glavni ravnatelj Radija Herceg-Bosne Željko Raguž i direktor Hercegovačke radiotelevizije d.o.o. Mostar Vlatko Menix.