{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Javne promocije zakona o slobodi pristupa informacijama u osam bh. gradova

F
28.9.2006. u 13:20
0
0
Javne promocije zakona o slobodi pristupa informacijama u osam bh. gradova
0
Javne promocije zakona o slobodi pristupa informacijama u osam bh. gradova
U povodu 28. septembra, Međunarodnog dana slobode pristupa informacijama danas su na ulicama osam gradova u BiH organizirane javne promocije Zakona o slobodi pristupa informacijama.
Akciju je organizirala Asocijacija za unapređenje informacijskih nauka "Infohouse" u saradnji sa nekoliko bh. nevladinih organizacija, kao što su Centar za slobodan pristup informacijama, Centar za promociju civilnog društva te Centar za ljudska prava Univerziteta u Sarajevu.

Zakon o slobodi pristupa informacijama prezentirat će se kroz nekoliko različitih segmenata, a prvenstveno putem štandova postavljenih na gradskim trgovima u Sarajevu, Bihaću, Drvaru, Livnu, Mostaru, Tuzli, Zenici i Zvorniku.

Kako je kazala za Fenu predstavnica Asocijacije "Infohouse" Aleksandra Stupar, na štandovima će građani moći dobiti različite promotivne i info materijale o značaju i nužnosti primjene Zakona o slobodi pristupa informacijama, a imat će mogućnost i popuniti zahtjev sa pitanjima iz bilo koje oblasti, koja će biti proslijeđena predstavnicima vlasti.

Poseban akcent bit će stavljen na slabu primjenu ovog Zakona u praksi, iako je on u BiH donesen još prije šest godina.

Cjelodnevna aktivnost obuhvatit će i radionice u bh. srednjim školama, gdje će mladima biti date osnovne informacije o značaju primjene tog Zakona, zatim okrugle stolove posvećene toj temi u svih osam gradova, dok će akcija biti okončana izložbama i partyjima, također sa osvrtom na Zakon.

Finansijsku potporu za realizaciju projekta omogućio je Ured za odnose sa javnošću Američke ambasade.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: