BiH
0

Javne ličnosti u Mercatoru prikupljaju novac za oboljele od Chronove bolesti

Sarajevo-X
Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas da učestvujete u humanitarnoj akciji prikupljanja novčanih sredstava za oboljele od Chronove bolesti u petak, 27. maja 2005. od 18:00 do 20:00 sati na terasi Mercator centra Sarajevo.

«Vama slast, a nekom spas - palačinak 1KM» je akcija koju je Mercator organizirao u suradnji sa dobavljačima, domaćim proizvođačima. Kuhari će koristiti proizvode Bimala, Klasa, Vegrafruit-a, Vecoma, Tuzlanske mljekare i Violete u pripremi palačinaka.

U suradnji sa Udruženjem za pomoć oboljelima od Chronove bolesti, uspjeli smo okupiti mnoge javne ličnosti iz Bosne i Hercegovine, koje su se odazvale ovoj humanitarnoj akciji bez trenutka predomišljanja. Njihova uloga je da prodaju što veći broj palačinaka, a naši prodavači su: Enela, Lejla Livnjak, Erato, Saša Klovn, Minka Muftić, Milan Pavlović, Alma Dautbegović, Sabahudin Kurt, Boris Šiber, Adi Sarajlić, Jadranko Katana, Mirjana Deak, Samir Silajdžić, Amer Poljak, glumci iz «Crne hronike» - Mirsad Tuka, Tatjana Šojić, Vanesa Glođo, Mirvad Kurić i mnogi drugi.

Ovim putem pozivamo sve predstavnike bh. medija da nam se pridruže u ovoj humanitarnoj akciji i umjesto izvještavanja o događaju pokušaju prodati barem jedan palačinak!

Ova Mercatorova akcija predstavlja nastavak inicijative za ostvarenje konačnog cilja Udruženja da se Mesalazin, kao jedan od neophodnih lijekova za ovu bolest uvrsti na esencijalnu listu. Naime, ovaj lijek se ne proizvodi u BiH i mnogima je nedostupan zbog cijene, te smo odlučili da pomognemo prikupljanjem novčanih sredstava za nabavku istih u iščekivanju odluke o njegovom uvrštavanju na listu esencijalnih lijekova.

Udruženje je zvanično osnovano u martu 2002. i okuplja oko 1.000 članova iz cijele BiH. S obzirom da je osnovano na državnom nivou, ne postoji niti jedna nadležna institucija koja bi finansirala njegov opstanak.