{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Javna tribina: SDA nikada nije izgubila izbore u Kalesiji

20.9.2014. u 09:38
115
81
Javna tribina: SDA nikada nije izgubila izbore u Kalesiji
115
Stranka demokratske akcije (SDA) organizovala je jučer u Sapni i Kalesiji javne tribine kojima je prisustvovalo više hiljada građana. Tribinama je prisustvovao i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović.
On je u obraćanju građanima Kalesije naglasio da mu je pripala čast da bude kandidat i ispred OO SDA Kalesija, jer je kroz historiju ova općina pokazala snagu i dostojanstvo kada su politika i razvoj u pitanju.

"Ekonomska obnova zemlje je prioritet djelovanja SDA koja se oduvijek borila za dostojanstvo bosanskog čovjeka i nastavit će djelovati u tom smjeru", kazao je Izetbegović.

Naglasio je da se moraju iskoristiti raspoloživi resursi koje BiH ima, te dodao da se u ovoj zemlji moraju zaposliti mladi i vitalne ljudi, kako bi se pobrinuli o čitavoj naciji.

"SDA je otvorila demokratske procese BiH. Ako je i u čijem vremenu rastao industristrijski razvoj, to je bilo za vrijeme vladavine SDA. Ako smo bili u stanju sve do sada raditi, bit ćemo u stanju stvoriti ambijent za mlade, povećanje penzije, poboljšati obrazovanje, zdravstvo, pravosuđe", istakao je Izetbegović.

Skupu u Kalesiji se obratio i Amir Fazlić, predsjednik Kantonalnog odbora SDA Tuzla i nosilac liste za predstavnički dom Parlamenta BiH koji je čestitao općini Kalesija i njenom aktuelnom načelniku jer je jedna od općina u kojoj SDA nikada nije izgubila izbore i u kojoj je stvoren i razvija se dobar ambijent za život građana.

"Nema sumnje da će građani općine Kalesija i dalje glasati mudro i dati podršku Bakiru Izetbegoviću, kandidatu SDA za bošnjačkog člana Predsjedništvo BiH", kazao je Fazlić.

Prisutnima se obratio i Rasim Omerović, načelnik Općine Kalesija i kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

"Kada su u pitanju ovogodišnji izbori, treba da znate da je SDA u Kalesiji uvijek pobjeđivali i vodila općinu naprijed. Borba za BiH još uvijek traje, postoje priče o referendumima, trećem entitetu, a mi želimo jedinstvenu BiH“, istakao je Omerović.

Na skupu su predstavljeni i kandidati SDA Kalesija za predstojeće opće izbore u BiH.

Na skupu u Sapni Izetbegović je kazao da su za Bosnu i Hercegovinu od najveće važnosti očuvanje cjelovitosti, jačanje države BiH, te ekonomija i zapošljavanje.

Također je naglasio da BiH ima prirodne resurse koji nisu dovoljno iskorišteni, te da pored toga ima ogromno bogatstvo, a to je vitalna nacija. Poručio je okupljenim građanima da obrate pažnju na one koji recikliraju ista obećanja i da im ne vjeruju.

"Vjerujte stranci koja je završila sve što je započela, koja je očuvala tradiciju, vjeru, identitet Bošnjaka. Vjerujte djelima, onima koji su u nemogućim uslovima nadjačali neprijatelja. Našoj državi je potreban ozbiljan Bošnjak na poziciji člana Predsjedništva BiH koji razumije odgovornost toga posla, čvrst, smiren, spreman na kompromise, ali ne na štetu svoga naroda i države. Čovjek koji ima dobre veze i u zemlji i van zemlje", kazao je Izetbegović.

Amir Fazlić, predsjednik Kantonalnog odbora SDA TK i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta BiH poručio je svima da obavezno izađu na izbore i glasaju za SDA, da prepoznaju kvalitet između deset kandidata za Predsjedništvo BiH, odnosno najbolje rješenje za BiH a to je Bakir Izetbegović.

Prisutnima se obratio i Mirsad Kukić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH iz izborne jedinice 4 i predsjednik Općinskog odbora SDA Banovići koji je poručio građanima Sapne da je SDA jedina snaga koja će BiH učiniti ravnopravnom državom po mjeri svih njenih građana.

"Pozivam sve neistomišljenike da poslušaju snagu razuma i podrže na predstojećim izborima SDA, najjaču stranku u BiH. Našu zemlju moramo urediti po evropskim principima demokratije, održati tradiciju kulture Bošnjaka i očuvati njihov identitet. SDA treba da stabilizira BiH i ujedini sve Bošnjake na predstojećim izborima“, kazao je Kukić, saopćeno je iz ureda za odnose s javnošću SDA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: