{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Javna rasprava o pripremi teksta Zakona o igrama na sreću

F
14.3.2012. u 18:24
0
0
Javna rasprava o pripremi teksta Zakona o igrama na sreću
0
Javna rasprava o pripremi teksta Zakona o igrama na sreću
Foto: Arhiv
U organizaciji Federalnog ministarstva finansija, danas je u Parlamentu Federacije BiH održana javna rasprava o pripremi teksta Zakona o igrama na sreću.
U uvodnom obraćanju prisutnima, federalni ministar finansija Ante Krajina je rekao da postoji potreba za sveobuhvatnim zakonskim uređenjem oblasti igara na sreću i ukazao na neka od najvažnijih pitanja koja se moraju urediti u tekstu novog zakona.

Pomoćnik ministra za poreznu i fiskalnu politiku Hajrudin Hadžimehanović je detaljno obrazložio sve aspekte izmjena Zakona i naglasio da se ovim zakonom propisuju najvažniji tehnički i drugi uslovi za priređivanje posebnih igara na sreću, te da se daje zakonski osnov za donošenje nekoliko pravilnika kojima će se detaljnije propisati obaveze priređivača.

U današnjoj raspravi stavljen je akcent i na pronalaženje adekvatnih zakonskih rješenja.

Rečeno je, između ostalog, da se za razliku od odredbi važećeg zakona, za finansiranje programa i projekata iz oblasti rada i socijalne politike, obrazovanja, zdravstva, kulture i sporta, osim dijela sredstava koje Lutrija BiH uplati po osnovu naknada za priređivanje klasičnih igara, izdvaja na poseban podračun Federalnog ministarstva finansija i 50 posto od sredstava prikupljenih po osnovu uplate naknada za izdavanje odobrenja priređivačima.

Na današnjem sastanku vođena je izuzetno konstruktivna javna rasprava kojom su dati i konkretni prijedlozi, primjedbe i sugestije koje će biti uzete u obzir prilikom pripreme i slanja u proceduru teksta novog zakona.

Sastanku su, između ostalih prisustvovali zastupnici: Besima Borić, Vlado Ivanković, Hazim Kapić i Ibrahim Nadarević, kao i delegati Branislav Crnogorac, Hajrudin Bećirević, kao i predstavnici Saveza općina i gradova u Federaciji BiH, saopćeno je iz Ministarstva finansija FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: