{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Javna prezentacija projekta zaštite okoline u uvjetima rada integralne proizvodnje u Arcelor Mittal

F
7.2.2008. u 16:36
0
0
Javna prezentacija projekta zaštite okoline u uvjetima rada integralne proizvodnje u Arcelor Mittal
0
Javna prezentacija projekta zaštite okoline u uvjetima rada integralne proizvodnje u Arcelor Mittal
Ekologija Zenice u uvjetima rada integralne proizvodnje tema je o kojoj su na prezentaciji projekta zaštite okoline na javnoj tribini danas govorili M.K. Srinivasan, generalni direktor Arcelor Mittal Zenica, Mladen Rudež, pomoćnik federalnog ministra za okoliš i turizam, prof. dr. Aziz Mujezinović, menadžer za ekologiju u Arcelor Mittal Zenica, dr. Alzamora Constanza, ekspert za ekologiju u kompaniji Arcelor Mittal i doc.dr. Šefket Goletić, voditelj Projekta zaštite okoliša za pogone i postrojenja Arcelor Mittal Zenica.
«Iskustva koja imam s Arcelor Mittal Zenica vrlo su pozitivna i slobodno mogu kazati da sam uvjeren da će ova kompanija učiniti sve da bi što bolje realizovala projekt zaštite okoline», u svom pozdravnom govoru na skupu koji je okupio članove Vijeća općine Zenica i brojne eksperte u oblasti ekologije, rekao je Husejin Smajlović, načelnik Općine.

M.K. Srinivasan, generalni direktor AM Zenica, rekao je da je ova kompanija u potpunosti posvećena zaštiti okoliša i da radi prema najnovijim ekološkim i drugim stadardima Evropske unije.

«Naš projekt zaštite okoline radimo zajedno s globalnim timom za ovu oblast koji djeluje pri Arcelor Mittalu i s univerzitetskim stručnjacima iz BiH. Potpuno smo svjesni naših dužnosti i obaveza prema građanima Zenice i BiH i budite sigurni da nećemo u tome podbaciti», rekao je M.K. Srinivasan. Istakao je da je ova kompanija u pokretanje integralne proizvodnje u zeničkom pogonu investirala više od 100 miliona eura, od čega su značajna sredstva utrošena u zaštitu životne okoline.

Prema riječima prof. dr. Aziza Mujezinovića, menadžera za ekologiju u AM Zenica, projekt uvođenja savremenih prečistača i druge mjere poduzete na zaštiti životne sredine, Arcelor Mittal Zenica koštat će 23 miliona eura.

«Arcelor Mittal je najveća svjetska kompanija koja u 25 država ima 130 jedinica i sigurno je da se zbog toga nalazi pod posebnom prismotrom Evropske unije i drugih organizacija. Uvjeravam vas da su poduzete najveće mjere zaštite i da Zenica više nikada neće biti onako zagađena kako je to nekada bila, odnosno da ne treba strahovati od prekomjernog zagađenja okoline», izjavio je prof.dr. Aziz Mujezinović, menadžer za ekologiju u Arcelor Mittal Zenica.

Cilj današnje prezentacije bio je upoznavanje javnosti o mjerama koje će se poduzeti u vezi s pitanjem ekologije u uvjetima rada integralne proizvodnje u Arcelor Mittal Zenica najavljene za sredinu ove godine i ispunjavanja uvjeta za dobijanje okolišnih dozvola za pojedine pogone.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: