{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Jasno je da neće biti ukidanja OHR-a'

S
28.6.2009. u 16:36
0
10
'Jasno je da neće biti ukidanja OHR-a'
0
'Jasno je da neće biti ukidanja OHR-a'
Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko izjavio je tokom susreta sa delegacijom američkog Kongresa da trenutna situacija u BiH zahtijeva angažman šire međunarodne zajednice, kako bi se podstakle domaće vlasti da intenziviraju napore na ispunjavanju obaveza iz Evropskog partnerstva i Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, te intenziviranog dijaloga sa NATO-om.
U izlaganju o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, Inzko je informisao delegaciju američkih senatora i kongresmena o političkim preprekama za napredak BiH prema euroatlantskim integracijama i ispunjavanju uslova koje je postavio Savjet za implementaciju mira za tranziciju OHR-a u Kancelariju specijalnog predstavnika EU, saopšteno je iz OHR-a.

"Upravni odbor Savjeta za implementaciju mira zasjeda sutra i jasno je da neće biti u mogućnosti da razmatra donošenje odluke o zatvaranju OHR-a", rekao je Inzko.

Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU pozdravio je stalnu podršku koju BiH i OHR, kako je rekao, uživaju od SAD i dodao da je jedinstvenost međunarodne zajednice važan preduslov za njegov mandat i političke lidere BiH.

U delegaciji su bili Senator Richard Durbin, Senator George Voinovich, Senator Roger Wicker, te Kongresmeni Christopher Smith, Mike McIntyre, Louise Slaughter, Gwen Moore, Lloyd Doggett, Robert Aderholt, i Madeleine Bordallo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: