"Niski udarci"
383

Jasna Duraković: SBB pokreće tužbu jer sam napustila stranku

I. P.
Nezavisna zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo večeras je u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem obznanila pravni pritisak koji je na nju uputio Savez za bolju budućnosti.
Naime, kako je kazala donedavna članica SBB-a, riječ je o pripremi tužbe protiv nje što će ona naposljetku ostaviti svojim advokatima. Kako je vidljivo iz dokumenta, pravni tim SBB-a obavijestio je Duraković da će po "notarskom ugovoru" kojeg je potpisala sa partijom pokrenuti tužbeni zahtjev.

"Navodno je notarski ugovor potpisan sa mnom, a ja ću reći da bi voljela da vidim notara koji će izvaditi svoju knjigu i pokazati mi moj potpis. Oni pokreću tužbeni zahtjev jer sam napustila stranku pa me kažnjavaju. Očekujem da idemo na sud. Ne znam o čemu se radi. Ja se ne sjećam da sam nešto potpisala. Ovo nisam očekivala, ovo su niski udarci", rekla je Duraković.

Ona je još jednom spomenula da je SBB napustila iz krajnje principijenih i moralnih političkih razloga jer nisam mogla podržati rušenje ove vlade.

"Nisam se složila sa rukovodstvom stranke i predsjednikom Radončićem. Čak sam mjesecima prije iskazivala svoje nezadovoljstvo i nadala se da do toga neće doći. Rekla sam Radončiću u par navrata da je meni scenarij hvatanja u zagrljaj sa SDA nezamislivim. On je meni paušalno pokušao objasniti zašto. Čekala sam je sam se nadala da se to neće desiti, a onda je došao petak 13. ja sam bez pogovora godinama vjerovala u ideju SBB-a, osjećala sam se kao da je to moja druga kuća dok se nije desio prelomni moment", objasnila je Duraković.

Podsjetimo, Duraković se 13. januara konačno oglasila nakon turbulentnih događaja u skupštinskim klupama te poručila da ona neće glasati za smjenu aktuelne Vlade te dodala da izlazi iz SBB-a.