|

Jasminko Halilović pružio podršku Povorci ponosa u Sarajevu: Mi smo jedno

Jasminko Halilović pružio podršku Povorci ponosa u Sarajevu: Mi smo jedno
105
M. N.
15.8.2019. u 22:37
134
komentara
105

dijeljenja
Jasminko Halilović pružio podršku Povorci ponosa u Sarajevu: Mi smo jedno Foto: H. M./Klix.ba
Osnivač Muzeja ratnog djetinjstva Jasminko Halilović dao je podršku prvoj Bh. povorki ponosa koja će biti održana 8. septembra u Sarajevu te je pozvao sve da daju svoj glas za ravnopravnost svojih prijatelja, komšija i radnih kolega.
"Borba za ljudska prava je obaveza svih nas. Generacije prije nas su napravile važne korake u borbi za prava žena, u borbi za prava radnika, u borbi za prava raznih manjina. Zbog toga je svijet u kojem danas živimo bolji i ljepši. Odgovornost naše generacije je da napravimo ključne korake u borbi za prava LGBTI populacije", rekao je Halilović.

Oni su mi. Mi smo jedno.

🏳️‍🌈 Povorka ponosa je za sve nas 🏳️‍🌈"Odgovornost naše generacije je da napravimo ključni korak u borbi za prava LGBTI populacije. Ovdje nema prostora za oni i mi. Oni su mi. Mi smo jedno. I zato se vidimo 8. septembra." Jasminko Halilović#bhpovorkaponosa #imaizać #solidarnost #podrška #imaizac

Posted by Bh. povorka ponosa on Monday, August 12, 2019


Naglašava kako su sloboda, tolerancija i slavljene raznolikosti stvari po kojima je Sarajevo poznato od nastanka i da nema boljeg načina da odbranimo vrijednosti našeg grada od borbe za jednakost svakog građanina i građanke.

"Tako ga činimo boljim, širim i ugodnijim mjestom za sve nas i zato vas pozivam da izađete u protestnu šetnju 8. septembra i date svoj glas za ravnopravnost naših komšija i komšinica, naših drugova i drugarica iz školskih klupa, naših kolega i kolegica s posla, naših prijateljica i prijatelja. Ovdje nema prostora za 'oni' i 'mi'. Mi smo jedno. I zato, vidimo se 8. septembra", poručio je Halilović.Do sada su brojne javne ličnosti pružile su podršku prvoj ovoj povorci. Prema posljednjim informacijama, za sada je prijavljeno oko 500 učesnika. Formiran je i Operativni štab "Povorka ponosa 2019", a MUP KS poduzima sve mjere i radnje u cilju sigurnog i nesmetanog održavanja skupa.
Prijavi grešku


Komentari (134)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...