Predstavnički dom FBiH
1

Jasmina Bišćević Tokić traži da joj se odobri prisustvo sjednici Komisije za izbor i imenovanje

S. M.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Zastupnica SDA u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Jasmina Bišćević Tokić poslala je zahtjev ovom domu da joj se osigura da prisustvuje sjednici Komisije za izbor i imenovanje Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Zatražila je da joj se donostavi obavijest o terminu i mjestu održavanja sjednice Komisije za izbor i imenovanje na kojoj će biti razmatrani izbori i imenovanja koja se planiraju uvrstiti na dnevni red 11. radne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH koja je zakazana za 28. maj.

"U cilju osiguranja uživanja poslaničkih prava koja su mi priznata članom 9. Poslovnika Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH tražim od Vas da, svako u okviru svojih nadležnosti, ovlaštenja i odgovornosti, preduzmete radnje i aktivnosti kako bi se osigurali uslovi za moje prisustvo sjednici Komisije za izbor i imenovanja", navodi se u zahtjevu.

Zatražila je da joj se prije održavanja sjednice Komisije za izbor i imenovanje dostavi i kompletna dokumentacija koja se odnosi na sve izbore i imenovanja koja će biti razmatrana na 11. radnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.