Demant
0

Jasmina Bišćević-Tokić nije osuđena zbog govora mržnje i diskriminacije

Klix.ba
Protiv federalne zastupnica Jasmine Bišćević-Tokić (SDA) nikada nije izrečena presuda za diskriminaciju nad LGBT osobama i govor mržnje.

Nenamjernom greškom u tekstu pod naslovom "Političari na povorci: Ko je danas u Sarajevu pokazao hrabrost i podržao marginalizovane građane" napisano je kako je Bišćević-Tokić sankcionisana zbog govora mržnje.

"Ja se nadam da je greška u Vašoj objavi slučajna. U tekstu koji piše kako je danas bilo manje govora mržnje političara u vezi parade, spomenuta sam kao glavni uzrok jer sam navodno platila "neku kaznu za govor mržnje". Sigurno nije doprinijela moja kazna za govor mržnje jer nikad nisam kažnjena i vaša objava u ovom slučaju je lažna. Do sada, koliko sam u politici, nikad nisam pričala o nekom s mržnjom", navela je u objavi.

Redakcija portala Klix.ba se ovim putem i javno izvinjava Jasmini Bišćević-Tokić zbog nenamjerne greške s obzirom da je u ovom slučaju presuda izrečena Samri Ćosović-Hajdarević (SDA) zbog diskriminacije nad LGBT osobama, a što je naknadno i ispravljeno.