BiH
208

Jasmin Grebić stigao u Sarajevo: Put do Barcelone na biciklu je bila moja velika želja

Piše: E. S. H.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Bh. biciklista Jasmin Grebić se vratio iz Barcelone. On je 1. jula ove godine biciklom krenuo na put, a na svoj cilj je stigao nakon 22 dana. Danas se vratio u Sarajevo, a ispred Olimpijskog bazena Otoka ga je dočekao zamjenik gradonačelnika Ranko Čović i članovi njegove porodice i kluba.

"Utisci se polako sumiraju, vjerujem da će se tek narednih dana sve sleći. Imao sam nezaboravan doček. Svugdje su me dočekali na visokom nivou. U Barceloni su sve medijski propratili, a sve je ispalo mnogo bolje nego što sam ja mislio", izjavio je Grebić za Klix.ba.

Grebić je dodao da je put u Barcelonu bio njegova velika želja, te da je sve prošlo bez poteškoća.

Put iz Barcelone do Sarajeva je prošao dobro, Jasmin se vratio avionom, ali kaže da najviše voli kada je na biciklu.

Nije nam otkrio neke nove planove. Rekao je da je puno vremena na putovanju proveo sam, tako da će u narednom periodu provesti vrijeme sa porodicom i sa svojim kolegama iz kluba.

Grebić je prošao šest zemalja - Hrvatsku, Sloveniju, Italiju, Francusku, Monako i Španiju, a 23. jula je stigao na odredište vozeći prosječno 100 km dnevno.

Jasmin je profesor sporta i tjelesnog odgoja, te nekadašnji bodibilder, a biciklizmom se u sekciji Trek Team iz Sarajeva bavi pet godina.