|

Jasmin Duraković - direktor RTVFBiH i u naredne četiri godine

Jasmin Duraković - direktor RTVFBiH i u naredne četiri godine
0
F
FENA
12.10.2006. u 19:07
0
komentara
0

dijeljenja
Jasmin Duraković - direktor RTVFBiH i u naredne četiri godine
Upravni odbor Radio televizije Federacije BiH danas je jednoglasno izabrao Jasmina Durakovića, dosadašnjeg generalnog direktora RTVFBiH, za generalnog direktora ove medijske kuće i u narednom četvorogodišnjem mandatu.
Prethodno je obavljen intervju s odabranim kandidatima prijavljenim na konkurs za izbor generalnog direktora RTVFBiH, a potom je Upravni odbor održao 35. sjednicu na kojoj je odlučio o izboru generalnog direktora.

Jasmin Duraković, novinar, pisac i reditelj, rođen je 1966. godine u Bugojnu. Bio je urednik i objavljivao tekstove u mnogim bh. listovima ("Naši dani", "Valter", "Slobodna Bosna", "Dani").

Dobitnik je brojnih novinarskih priznanja, među ostalim i nagrade Novinar godine BiH. Nagrađivan je također za svoje dramske tekstove izvođene u bh. pozorištima. Radio je kao autor, reditelj i producent svih vrsta TV i filmskih projekata.

Menadžerske sposobnosti potvrdio je u posljednjih pet godina. U tom periodu je uprkos teškim ekonomskim i političkim uvjetima rukovodio u nastajanju i profiliranju RTVFBiH kao produkcijski najrazvijenijeg i najutjecajnijeg elektronskog medija u BiH, saopćeno je iz pres-službe RTVFBiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.