|

Japanska fondacija nudi programe stipendiranja za naučnike i istraživače iz BiH

Japanska fondacija nudi programe stipendiranja za naučnike i istraživače iz BiH
2
F
FENA
12.11.2013. u 14:04
0
komentara
2

dijeljenja
Japanska fondacija nudi programe stipendiranja za naučnike i istraživače iz BiH
Japanska fondacija omogućava programe studiranja naučnicima i istraživačima koji se bave istraživačkim aktivnostima u poljima prirodnih ili društvenih nauka ili imaju praktično iskustvo u istraživanju, medijima ili neprofitnim organizacijama te studentima na doktorskim studijima.
Osiguran je program za naučnike i istraživače koji su ostvarili akademsko i istraživačko iskustvo ekvivalentno doktorskom studiju, a koji vrše istraživanje koje se odnosi na Japan (uključujući i komparativno istraživanje) u oblastima prirodnih ili društvenih nauka na duži period u trajanju od dva do 12 mjeseci.

Također program je osiguran i za naučnike i istraživače u ovoj kategriji koji moraju posjetiti Japan radi intenzivnog istraživanja, prikupljanja materijala i slično za potrebe istraživačkog projekta u trajanju od 21 do 59 dana.

Fondacija nudi i program za studente na doktorskim studijima koji vrše istraživanje koje se odnosi na Japan (uključujući i komparativno istraživanje) u oblastima prirodnih ili društvenih nauka, a koji moraju posjetiti Japan radi finalnih priprema za doktorsku disertaciju.

Aplikanti trebaju poslati sve dokumente Ambasadi Japana do 2. decembra, saopćeno je iz Amasade Japana u BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.