{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Japan otvara svoju ambasadu u Sarajevu naredne godine

F
4.9.2007. u 18:37
0
0
Japan otvara svoju ambasadu u Sarajevu naredne godine
0
Japan otvara svoju ambasadu u Sarajevu naredne godine
Japan će naredne godine zvanično otvoriti svoju ambasadu u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, kazao je danas ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj.
"Otvaranje ambasade Japana u Sarajevu još više će približiti naše dvije zemlje“, Alkalajeve su riječi nakon što je danas u Sarajevu s otpravnikom poslova Ambasade Japana u BiH potpisao ugovor za japanski grant za pomoć modernizaciji opreme za održavanje puteva u BiH.

Ministar vanjskih poslova BiH je kazao da je pri posjeti japanskog ministra razgovarano o mogućnostima da Japan otvori ambasadu u BiH, odnosno u Sarajevu. Izrazio je nadu da će to otvaranje biti ubrzo.

Futao Motai je naglasio da je japanska ambasada u Beču pokrivala teritorij BiH i da je japanski ambasador bio rezident u Beču, tako da je želja Japana bila da ima svoju ambasadu ovdje u BiH. Prema njegovim riječima, japanska ambasada će od januara raditi ovdje u punom kapacitetu, znači imat će ambasadora koji će biti rezident u Sarajevu.

"Nepostojanje ambasadora Japana ovdje, a postojanje gospodina Motaija - otpravnika poslova, nije ni u čemu umanjilo angažman i aktivnost Japana u BiH“, kazao je ministar Alkalaj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: