Konkretna podrška
3

Japan osigurao grant od 80.000 eura da bi Mostar Bus mogao kupiti novo vozilo

B. R.
Damir Marić i Makoto Ito (Foto: Ambasada Japana)
Damir Marić i Makoto Ito (Foto: Ambasada Japana)
Vlada Japana će osigurati grant od skoro 80.000 eura da bi preduzeće Mostar Bus moglo kupiti novo vozilo, saopćili su iz Ambasade Japana.

Kako je navedeno, grant ugovor su danas potpisali ambasador Japana Makoto Ito i direktor Mostar Busa Damir Marić. Ceremoniji potpisivanja prisustvao je i gradnačelnik Mostara Mario Kordić (HDZ), koji je izrazio, kako je navedeno, duboku zahvalnost za pomoć pri realizaciji ovog novog projekta kroz koji će se poboljšati javni gradski prijevoz.

Ambasador Ito je istakao da je potrebno pratiti na koji način se novi minibus koristi da bi se zadovoljile potrebe za javnim prijevozom u Mostaru te je naglasio da se iskreno nada nastavku saradnje s Mostarom.

Mario Kordić, Makoto Ito i Damir Marić (Foto: Ambasada Japana)
Mario Kordić, Makoto Ito i Damir Marić (Foto: Ambasada Japana)

Vlada Japana je odobrila 79.462 eura (155.000 KM) za nabavku minibusa za javno poduzeće Mostar Bus.

Mostar bus je osnovan 2002. godine i služi kao jedini javni prijevoz u Mostaru koji predstavlja centralni grad u Hercegovini i koji tokom godine ima veliki broj posjetilaca iz drugih gradova i inostranstva. Ovaj grant će Mostar Busu omogućiti pružanje bolje i pravovremene usluge, a direktnu korist će imati skoro 110.000 Mostaraca, kao i veliki broj posjetilaca ovom gradu, saopćili su iz Ambasade Japana.