{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jakub Suljkanović novi premijer Tuzlanskog kantona

17.2.2018. u 20:15
145
221
Jakub Suljkanović novi premijer Tuzlanskog kantona
145
Na večerašnjoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona (TK) hitnog karaktera imenovana je nova Vlada ovog kantona koju predvodi premijer Jakub Suljkanović.
On je bivši kantonalni ministar finansija koji se nalazio u sada već bivšem sazivu Vlade TK koja je smijenjena na današnjoj sjednici Skupštine TK.

Novi premijer sebi je za zadatak stavio nastavak finansijske stabilizacije budžeta, ali i spuštanje akumuliranog deficita ispod 40 miliona KM.

"Cilj je i poboljšanje regulatornog oblika u obrazovanju, sigurnosti i socijalnoj politici, ali i iznalaženje načina i mogućnosti da se u predstojećoj fiskalnoj reformi dodijeli pravedniji, odnosno bolji status TK. Mislim da to TK zaslužuje i da možemo ostvariti te ciljeve", naveo je Suljkanović u prvoj izjavi kao premijer TK.

Novu Vladu TK čine ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić, pravosuđa i uprave Ivana Kulić, obrazovanja i nauke Zlatan Muratović, finansija Miralem Nuhanović, kulture, sporta i mladih Slavena Vojinović, trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić, zdravstva Bahrudin Hadžiefendić, privrede Osman Puškar, boračkih pitanja Enes Gegić i poljoprivrede Mufid Klinčević.

Prijedlozi ministara za zaštitu okolice i rada i socijalne politike će biti naknadno dostavljeni Skupštini TK.

Podsjetimo, nakon višesatne rasprave, poslanici u Skupštini TK na današnjoj hitnoj sjednici su izglasali nepovjerenje Vladi TK na čelu s premijerom Begom Gutićem.

Ovim činom završena je današnja sjednica te zakazana nova na kojoj je imenovan novi saziv Vlade TK koju sada predvodi Suljkanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: