{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jakob Finci će biti predložen za počasnog konzula Izraela

S
SRNA
30.3.2012. u 18:24
0
13
Jakob Finci će biti predložen za počasnog konzula Izraela
0
Jakob Finci će biti predložen za počasnog konzula Izraela
Jakob Finci
Ambasador Izraela za BiH David Cohen rekao da će Jakob Finci biti predložen za počasnog konzula Izraela u BiH, što ima za cilj poboljšanje odnosa dvije zemlje.
Ambasador Cohen je u razgovoru sa Međuparlamentarnom grupom prijateljstva Parlamentarne skupštine BiH za bilateralnu saradnju sa parlamentarnim tijelima afričkih zemalja i zemalja Bliskog istoka podsjetio da parlament Izraela nema formiranu grupu prijateljstva sa BiH kao i da, još uvijek, nije otvorena ambasada Izraela u BiH.

Tokom sastanka izražena je nada da će ta pitanja biti u što skorije vrijeme riješena, te da će Međuparlamentarna grupa prijateljstva Parlamentarne skupštine BiH u narednom periodu posjetiti Izrael, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Članovi Međuparlamentarne grupe su u razgovoru sa Cohenom istakli važnost ovakvih parlamentarnih tijela u uspostavljanju boljih odnosa BiH I Izraela.

U saopštenju Parlamentarne skupštine BiH navodi se da je tokom susreta naglašeno da ovakva vrsta parlamentarne diplomatije može da bude od velike koristi za saradnju na području privrede, kulture, sporta i drugih oblasti.

Današnjem sastanku sa ambasadorom Cohenom prisustvovali su i zamjenik predsjedavajućeg Međuparlamentarne grupe prijateljstva za bilateralnu saradnju sa parlamentarnim tijelima afričkih zemalja i zemalja Bliskog istoka Lazar Prodanović i članovi ove grupe, poslanici Ismeta Dervoz i Nermina Zaimović-Uzunović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: