Pokidane ploče
4

Jako nevrijeme oštetilo krov radionice u goraždanskoj Srednjoj tehničkoj školi

Piše: E. A.
Nevrijeme uzrokovano jakim vjetrom noćas je oštetilo krov na radionici za praktičnu nastavu u goraždanskoj Srednjoj tehničkoj školi "Hasib Hadžović" gdje praktičnu nastavu izvode dvije goraždanske srednje škole. Ovo nije prvo oštećenje te vrste, naglašavaju u školi u kojoj je smještena i vrijedna oprema.

"Vjetar je pokidao ploče koje su od iverice i već duži vremenski period su u lošem stanju, prilično su dotrajale i uprkos našim nastojanjima da saniramo i krov i potkrov to je veoma teško s obzirom na starost spomenutih ploča koje otpadaju. Šteta je veća, a svakako zabrinjava i mogućnost, odnosno opasnost da u slučaju jačeg vjetra dođe do potpunog oštećenja krova", rekao je Rifet Bečić, direktor STŠ "Hasib Hadžović" Goražde.

On je istakao da je škola poduzela sve mjere da se zaštiti radionica koliko je to moguće.

"U toku smo nabavke ploča kojima ćemo zamijeniti oštećene, a radit ćemo na jačanju konstrukcije ploča. Obavijestili smo i civilnu zaštitu i resorno ministarstvo, a sigurno je da se u narednom periodu moraju poduzeti radnje kojima će se kvalitetno rješiti ovo pitanje, jer u ovim uslovima može biti upitna i sigurnost učenika tokom nastave", ističe Rifet Bečić.

On dodaje da su u školskom budžetu ranije planirana sredstva za sanaciju i rekonstrukciju školske radionice, ali ta aktivnost nije realizovana.