{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jake policijske snage vrše pretres u maglajskom selu Ošve

S
31.10.2011. u 21:13
0
150
Jake policijske snage vrše pretres u maglajskom selu Ošve
0
Jake policijske snage vrše pretres u maglajskom selu Ošve
Foto: Arhiv
Jake policijske snage vrše pretres u maglajskom selu Ošve, u kojem se nalazi vehabijska zajednica čiji je vođa Izet Hadžić, saznaje Srna.
Hadžić je zamjenik Nusreta Imamovića iz Gornje Maoče. On je mijenjao Imamovića kada je bio uhapšen u policijskoj akciji Svjetlost u februaru prošle godine, rekao je izvor Srne.

U Ošvama vehabijska zajednica okuplja 50-tak članova. Oni su tamo kupovali kuće od bivših stanovnika koji više nisu željeli da se vrate na svoja ognjišta.

Portparol SIPA-e Željka Kujundžija nije mogla Srni potvrditi informaciju da li se u Ošvama provodi ova akcija, ali je istakla da pripadnici SIPA-e u kontinuitetu preduzimaju aktivnosti iz svoje nadležnosti radi otkrivanja i sprečavanja krivičnog djela terorizma.

"Od petka kada se dogodio napad na američku Ambasadu te aktivnosti su intenzivirane u smislu povećanog broja pretresa, uzimanja izjava od lica koja se mogu dovesti u vezu sa terorizmom i koje o tome eventualno mogu znati. Izuzimaju se materijali koji mogu poslužiti kao dokazni materijal", rekla je Kujundžija.

Ona je dodala da se sve aktivnosti provode po nalogu Tužilaštva BiH.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: