3. i 4. aprila
12

Jake mjere zaštite učesnika mostarskog sajma, građane mole za saradnju

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH (DKPTBIH) je obaviještena da će povodom održavanja 20. međunarodnog privrednog sajma u Mostaru 3. i 4. aprila, u Bosni i Hercegovini boraviti visoke delegacije iz Republike Hrvatske, Republike Srbije, Crne Gore, Narodne Republike Kine, kao i predstavnici najvećih kompanija iz BiH i regiona.

Radi planiranja i realizacije poslova iz nadležnosti na fizičkoj i tehničkoj zaštiti spomenutih stranih delegacija i domaćih učesnika koji se posebno štite, Odlukom direktora Direkcije zavedena je operativna akcija pod nazivom "Mostarski sajam 2017".

Pored Direkcije u ovoj operativnoj akciji će učestvovati i Granična policija BiH, Obavještajno-sigurnosna agencija BiH, Državna agencija za istrage i zaštitu BiH, Oružane snage BiH, MUP Federacije BiH, MUP Republike Srpske, MUP Zapadnohercegovačkog Kantona i MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona.

"Obavještavaju se građani i privredni subjekti na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, a posebno u gradu Mostaru, da će u toku preduzimanja mjera i radnji od spomenutih policijskih agencija dolaziti do povremenih obustava saobraćaja.

Molimo građane da imaju razumijevanje za spomenute policijske aktivnosti i da sarađuju sa policijskim službenicima kako bi navedeni događaj i visoke strane posjete sajmu protekle sigurno i dostojanstveno", saopćili su iz DKPT-a BiH.