Jak vjetar ostavio u mraku 25 sela kod Sokoca

S
SRNA
12.12.2017. u 09:25
0
7
Jak vjetar ostavio u mraku 25 sela kod Sokoca
0
Jak vjetar ostavio u mraku 25 sela kod Sokoca Foto: Arhiv/Klix.ba
Na području opštine Sokolac jutros je bez struje više od 25 sela jer je jak vjetar noćas prouzrokovao mnogo kvarova na elektromreži, rekao je Srni upravnik sokolačke Radne jedinice Elektrodistribucije Ljubomir Vasković.
On kaže da je jutros bez napona dio dalekovoda Kaljina i da je bez struje ostalo 16 sela koja se snabdijevaju sa ovog desetkilovoltnog dalekovoda od Kaljine do udaljenih sela Vrhovine, Kalauzovići, Išerić Brdo i Šaševci.

"Bez napona je i dio dalekovoda Novo Selo sa kojeg se snabdijevaju crpne pumpe preduzeća `Vrelo Bioštice`, ali su ekipe montera sinoć izvršile alternativno napajanje tako da neće doći do nestanka vode na vodovodu sa koga se napaja više od polovine potrošača na području Sokoca, što nam je bio prioritet", rekao je Vasković.

On je dodao da su trenutno bez struje i sela Vrapci, Babine i Palež.

Na dalekovodu Žljebovi bez struje su potrošači u selima Košutica, Margetići, Preljubovići, Žljebovi, Ladovići i Mičivode.

Vasković je rekao da je na dalekovodu Unis jutros otklonjen kvar na pet trafostanica i da su trenutno bez struje samo potrošači u selima Bijela Voda i Gazije.

On kaže da su ekipe na terenu od ranih jutarnjih časova i da će učiniti sve da struja do kraja dana dođe do svakog potrošača.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: