Jahorina: Zakonski spriječiti neodgovorno korištenje motornih sanki

S
SRNA
25.2.2012. u 11:11
0
3
Jahorina: Zakonski spriječiti neodgovorno korištenje motornih sanki
0
Jahorina: Zakonski spriječiti neodgovorno korištenje motornih sanki
Ski-centar na Jahorini apelovao je da nadležne vlasti što prije preduzmu mjere radi donošenja zakonskih propisa o korištenju motornih sanki, čime bi bili spriječeni ogromni problemi koje Olimpijski centar Jahorina trenutno ima sa neodgovornim korištenjem tih vozila po uređenim ski-stazama.
Rukovodilac za sport i ski-staze Olimpijskog centra Jahorina Miro Kalem rekao je da Jahorina ima ogroman problem sa korištenjem motornih sanki, pogotovo u poslijepodnevnim satima, kada se zatvori javno skijalište i mašine izađu da uređuju ski-staze.

"Tada izlazi i veliki broj motornih sanki, i staze koje su već uređene i pripremljene za skijaše budu skroz upropaštene, te ih je onda nemoguće pustiti u rad. To je dodatni posao, ogromne resurse trošimo i ulažemo ogroman rad i zalaganje kako bi ponovo ski-staze doveli u red", istakao je Kalem.

Kalem je upozorio da se, bez obzira što postoje znakovi za zabranu vožnje po ski-stazama, vozači motornih sanki na to ne obaziru, već maksimalno upropaštavaju staze.

"Svakodnevno me vozači mašina za uređenje obavještavaju da im je postalo nemoguće raditi ski-staze, jer svako veče moraju po tri puta preći ono što su do sada radili samo jednom. Osim upozorenja da vozači motornih sanki ne smiju voziti po ski-stazama, nemamo druge mogućnosti da reagujemo", napomenuo je Kalem.

On je naglasio da je o ovom problemu obaviješten i inspektor za saobraćaj u gradu Istočno Sarajevo, koji prema Zakonu o javnom skijalištu jedini može da reaguje, ali da se on još nije pojavio na terenu.

"Nemamo zakonsku mogućnost da kao Ski centar možemo uticati na vozače motornih sanki, jer one u Zakonu o saobraćaju još nisu registrovane kao prevozno sredstvo, nemaju registarski broj, niti je zakonom regulisao kako da se koriste, tako da ih ne možemo ni identifikovati", istakao je Kalem.

On je naglasio da su ski-centri u okruženju već riješili ovaj problem, što je uticalo da vozači motornih sanki u velikom broju dođu na Jahorinu, gdje to još jedino nije uređeno na kvalitetan način.

"Dolaze iz Slovenije, Crne Gore, Sarajeva jer znaju da ne može niko ništa preduzeti protiv njih ovdje, i rade šta god hoće", upozorio je Kalem.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: