|

FOTO
/
Jahorina najisplativije odredište za skijaše u Evropi

Jahorina najisplativije odredište za skijaše u Evropi
6
Klix.ba
4.12.2012. u 13:35
100
komentara
6

dijeljenja
Skyscanner.net, vodeći portal kada je riječ o traženju najboljih i najjeftinijih letova, hotela, unajmljivanja automobila i turističkih destinacija, svrstao je bh. olimpijsku ljepoticu Jahorinu među četiri najisplativije skijaške destinacije u Evropi.
Jahorina (Foto: AFP) Jahorina (Foto: AFP)

Ovaj portal piše kako na Jahorini skijaši mogu uživati u 20 kilometara dugim stazama, kao i noćnom skijanju. Navedeni portal podsjeća na Zimsku olimpijadu 1984. godine koja se održala u našoj zemlji.

Skijalište Poiana Brasov u Rumuniji Skijalište Poiana Brasov u Rumuniji

"Šestodnevna skijaška karta na Jahorini košta 90 eura", piše Skyscanner.net. Osim bh. olimpijske ljepotice, na listi najisplativijih skijaških destinacija u Evropi nalaze se rumunsko skijalište Poiana-Brasov, koje je "dobra opcija za početnike i manje iskusne skijaše", gdje šestodnevna karta košta 105 eura.

Skijalište Vogel u Sloveniji Skijalište Vogel u Sloveniji

Skyscanner je među najisplativije svrstao i skijalište Vogel u Sloveniji, koje se nalazi u blizini jezera Bohinj. Ukoliko ovdje želite skijati, karta za šest dana će vas koštati 137 eura.

Skijalište Spindleruv Mlyn u Češkoj Skijalište Spindleruv Mlyn u Češkoj

Četvrto na listi je skijalište Spindleruv Mlyn u Češkoj, koje ima 23 lifta i 20 prelijepih staza. Ovdje će vas karta koštati 116 eura za šest dana.
Prijavi grešku


Komentari (100)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...