{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jačati saradnju države BiH s dijasporom

F
17.10.2007. u 16:05
0
0
Jačati saradnju države BiH s dijasporom
0
Jačati saradnju države BiH s dijasporom
Ministar za ljudska prava i izbjeglice Safet Halilović sa saradnicima razgovarao je danas u Sarajevu s predsjednicom Svjetskog saveza dijaspore (SSD) BiH Senadom Softić-Telalović o sastanku Glavnog odbora SSDBiH, aktivnostima u pripremi četvrtog kongresa SSD-a i mogućnostima unapređenja saradnje.
Softić-Telalović je kazala da će sastanak Glavnog odbora SSDBiH biti održan od 19. do 21. oktobra u Jajcu, u okviru kojeg je predviđena diskusija o učvršćivanju zajedničkih ciljeva relevantnih državnih bh. institucija i SSDBiH.

Ministar Halilović, koji će 19. i 20. oktobra u Jajcu učestvovati u radu Glavnog odbora SSD-a, kazao je da je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH pokrenulo aktivnosti koje bi trebale doprinijeti jačoj saradnji države BiH s dijasporom. Dodao je da Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH aktivno sudjeluje u izmjenama i dopunama izbornog zakona BiH, posebno odredbi koje se odnose na dijasporu.

“Također, i dalje insistiramo na brisanju diskriminirajućeg člana 17. Zakona o državljanstvu BiH”, kazao je ministar Halilović.

Softić-Telalović je informirala ministra da će četvrti kongres
SSDBiH biti održan krajem maja u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: