|

Jačati ekonomsku saradnju BiH i Libije

Jačati ekonomsku saradnju BiH i Libije
0
F
FENA
25.1.2011. u 17:02
0
komentara
0

dijeljenja
Jačati ekonomsku saradnju BiH i Libije
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je ambasadora Velike Socijalističke Narodne Libijske Arapske Džamahirije u BiH Salema A. A. Finnira.
Tokom razgovora konstatovano je da su odnosi Bosne i Hercegovine i Libije odlični te su razmatrane mogućnosti za njihov daljnji razvoj, posebno na planu ekonomske saradnje i zajedničkih ulaganja u poljoprivredu, infrastrukturu, građevinarstvo i elektroenergetski sektor.

Ambasador Libije je prenio lične pozdrave lidera Gadafija i želje za uspjeh u radu članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću, potvrdivši spremost Libije da dalje unapređuje saradnju s Bosnom i Hercegovinom.

Zahvalivši za pomoć i podršku koju Libija pruža Bosni i Hercegovini, naročito o pitanju nastupa naših kompanija na libijskom tržištu, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je rekao da će, u okviru svojih mogućnosti, učiniti sve što je potrebno da se odnosi dviju zemalja i dalje razvijaju u obostranom interesu, te da će posebna pažnja biti posvećena razvoju ekonomske saradnje, saopćeno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.