Izetbegović primio Finnira
0

Jačati ekonomsku saradnju BiH i Libije

FENA
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je ambasadora Velike Socijalističke Narodne Libijske Arapske Džamahirije u BiH Salema A. A. Finnira.

Tokom razgovora konstatovano je da su odnosi Bosne i Hercegovine i Libije odlični te su razmatrane mogućnosti za njihov daljnji razvoj, posebno na planu ekonomske saradnje i zajedničkih ulaganja u poljoprivredu, infrastrukturu, građevinarstvo i elektroenergetski sektor.

Ambasador Libije je prenio lične pozdrave lidera Gadafija i želje za uspjeh u radu članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću, potvrdivši spremost Libije da dalje unapređuje saradnju s Bosnom i Hercegovinom.

Zahvalivši za pomoć i podršku koju Libija pruža Bosni i Hercegovini, naročito o pitanju nastupa naših kompanija na libijskom tržištu, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je rekao da će, u okviru svojih mogućnosti, učiniti sve što je potrebno da se odnosi dviju zemalja i dalje razvijaju u obostranom interesu, te da će posebna pažnja biti posvećena razvoju ekonomske saradnje, saopćeno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.