Branković - Jauhar
0

Jačanje ekonomske saradnje

Sarajevo-x.com
Tokom današnjeg susreta premijera FBiH dr. Nedžada Brankovića sa pakistanskim ambasadorom u našoj zemlji Saleemom Jauharom sagledane su mogućnosti za jačanje privredne saradnje, javljaju iz press službe Vlade FBiH.

Premijer Branković istakao je značaj projekata koje Vlada namjerava realizirati u relativno kratkom roku, posebno u sektorima energije, transporta i poljoprivrede. Za to će biti neophodno osigurati strani kapital kroz partnerstvo ili direktno strano ulaganje. U tom smislu dobro je došao i kapital iz prijateljskog Pakistana sa kojim nivo ekonomske saradnje, u ovom tenutku, nije u skladu sa objektivnim mogućnostima - naglasio je federalni premijer,

Ambasador Jauhar smatra da je u Pakistanu najveći interes za saradnju sa Federacijom BiH u energetskom sektoru kao, i na području tržišta nekretnina. Mogućnosti su velike i u tekstilnoj industriji koja u Pakistanu ima veliku tradiciju. U okviru pomoći našoj zemlji Vlada ove prijateljske zemlje upravo realizira projekat podjele multikultivatora za porodice žrtava genocida u Srebrenici vrijedan pet miliona USA dolara - rekao je pakistanski ambasador.