{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jačanje ekonomske saradnje

S
31.7.2008. u 15:54
0
0
Jačanje ekonomske saradnje
0
Jačanje ekonomske saradnje
Tokom današnjeg susreta premijera FBiH dr. Nedžada Brankovića sa pakistanskim ambasadorom u našoj zemlji Saleemom Jauharom sagledane su mogućnosti za jačanje privredne saradnje, javljaju iz press službe Vlade FBiH.
Premijer Branković istakao je značaj projekata koje Vlada namjerava realizirati u relativno kratkom roku, posebno u sektorima energije, transporta i poljoprivrede. Za to će biti neophodno osigurati strani kapital kroz partnerstvo ili direktno strano ulaganje. U tom smislu dobro je došao i kapital iz prijateljskog Pakistana sa kojim nivo ekonomske saradnje, u ovom tenutku, nije u skladu sa objektivnim mogućnostima - naglasio je federalni premijer,

Ambasador Jauhar smatra da je u Pakistanu najveći interes za saradnju sa Federacijom BiH u energetskom sektoru kao, i na području tržišta nekretnina. Mogućnosti su velike i u tekstilnoj industriji koja u Pakistanu ima veliku tradiciju.
U okviru pomoći našoj zemlji Vlada ove prijateljske zemlje upravo realizira projekat podjele multikultivatora za porodice žrtava genocida u Srebrenici vrijedan pet miliona USA dolara - rekao je pakistanski ambasador.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: