{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jablanica: Sve spremno za obilježavanje godišnjice Bitke na neretvi

F
4.5.2006. u 12:01
0
0
Jablanica: Sve spremno za obilježavanje godišnjice Bitke na neretvi
0
Jablanica: Sve spremno za obilježavanje godišnjice Bitke na neretvi
Pripreme za obilježavanje 63. godišnjice "Bitke na Neretvi" u Jablanici, jedne od najpresudnijih bitaka NOB-a, završene su u cijelosti. Svečanosti počinju 6. maja u 11.00 sati, polaganjem cvijeća na Spomen - kosturnicu poginulim borcima NOB - a, dok će svečana akademija biti održana u 12.00 sati, u Muzeju Bitka na Neretvi.
"Na ovoj svečanosti najavljen je dolazak oko 500 antifašista iz Sarajeva, Konjica, Beograda, Splita, Makedonije, Slovenije, Crne Gore, a očekujemo dolazak i više stotina mladih koji će se na ovome mjestu podsjetiti na događaje iz odlučujuće pobjede NOB-a, u kojoj su partizani spasili 4.000 ranjenika i Vrhovnu komandu, s Titom na čelu", rekli su za FENU članovi Organizacijskog odbora za obilježavanje 63. godišnjice ove poznate bitke Omer Maslo, predsjednik SUBNOAR-a Jablanica i Aida Malović, direktorica Muzeja "Bitka na Neretvi".

Povodom godišnjice smrti Josipa Broza Tita, članovi SUBNOAR-a Konjic, 4. maja organizirali su polaganje cvijeća na Spomen - kosturnicu na Partizanskom groblju u Konjicu, gdje je sahranjeno 310 boraca NOR - a, posjetili su svoje bolesne i stare ratne drugove, članove SUBNOAR-a, te će u 15.05 sati, vrijeme smrti Josipa Broza, označiti vatrogasnom sirenom u gradu. Održali su i sjednicu Predsjedništva Općinskog odbora ove organizacije, rekao je za FENU predsjednik konjičkih boraca Muriz Alikadić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: