Dodik odgovara Tihiću
0

"Ja sam prije svega državljanin Republike Srpske"

SRNA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Predsjednik Vlade Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik izjavio je danas da je, prije svega, državljanin RS, ali da ima pasoš BiH, jer je tako propisno zakonom.

"Imam i državljanstvo Srbije i to je dobro", rekao je Dodik Srni na Han Pijesku, komentarišući izjavu lidera SDA Sulejmana Tihić da će sa premijerom Dodikom razgovarati samo "kada on u Banjaluci kaže da je državljanin BiH i da je RS sastavni dio BiH".

Dodik je istakao da dejtonska BiH sa RS nije sporna i da se samo o tome može razgovarati.

"Protiv sam BiH koju zamišlja Tihić u kojoj je RS prazna ljuštura koju bi mi samo trebalo da čuvamo i njegujemo. Što se tiče Tihićeve izjave da će sa mnom razgovarati samo kada kažem da sam državljanin BiH i da je RS njen sastavni dio moj komentar je: Ja sam, prije svega, državljanin RS, a imam pasoš BiH, jer je tako propisano zakonom", rekao je Dodik.

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić izjavio je danas da će biti spreman da razgovara sa premijerom Republike Srpske /RS/ Miloradom Dodikom "kada on u Banjaluci kaže da je državljanin BiH i da je RS  sastavni dio BiH".

"RS niko ne može ukinuti, jer je ona dejtonska kategorija, a ni RS se ne može otcijepiti od BiH. Želim da premijer Dodik kaže: BiH je moja domovina i RS se neće otcijepiti. To je nešto što bi relaksiralo atmosferu", rekao je Tihić novinarima u Žepi.