BiH
0

Izvršni direktor Svjetske banke boravi u Mostaru

FENA
Izvršni direktor Svjetske banke za Europu Herman Wijffels danas boravi u Mostaru. U pratnji predstavnika BiH u Svjetskoj banci Mirze Hajrića i gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića tom prilikom obišao je staru jezgru te u društvu predstavnika Agencije "Stari Grad" posjetio Muzej "Stari most".

"Došao sam u Mostar vidjeti kako se realiziraju projekti koje financira Svjetska banka. U dosadašnjem razgovoru s gradonačelnikom uvjerio sam se da je dosta učinjeno i sigurno je da će Svjetska banka i dalje pružati potporu Mostaru u njegovim bitnim projektima", kazao je u izjavi za Fenu direktor Svjetske banke.

Podsjećajući da je Svjetska banka mnogo pomogla Mostaru, gradonačelnik Bešlić dodao je da je s Wijffelsom razgovarao i o drugim projektima u Mostaru, kao što je restrukturiranje gradskih poduzeća, izrada urbanističkog plana Mostara, te obnova i gradnja kanalizacijskog sistema.

"Od izvršnog direktora Svjetske banke tražio sam da nam pruži potporu u tim projektima. Međutim, njihova realizacija ovisit će i od toga kako ćemo ih mi pripremiti", kazao je Bešlić.

Nakon obilaska Starog grada, izvršni direktor Svjetske banke za Europu Herman Wijffels posjetio je vodocrpilište Bošnjaci sjeverno od Mostara. Tom prilikom predstavnici Javnog preduzeća Vodovod prezentirali su mu projekt koji financira Svjetska banka.