{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izvršeno poribljavanje Miljacke i Mošćanice

S
21.8.2009. u 13:48
0
9
Izvršeno poribljavanje Miljacke i Mošćanice
0
Izvršeno poribljavanje Miljacke i Mošćanice
U četvrtak navečer članovi Sportskog ribolovnog društva Sarajevo 1906. i sekcije Stari Grad pustili su 268 kilograma potočne pastrmke od 14 do 18 centimetara u vode Miljacke i Mošćanice.
Sakib Avdibegović, Mirza Burzić, Zlatan Sinanovići i Adi Aljić tako su i ove godine obavili tradicionalno poribljavanje rijeka, a cilj ovog projekta je podsticanje prirasta i smanjenje godišnje aksploatacije ihtioresursa u ribolovnim vodama Kantona Sarajevo, čuvanje i unapređenje ribljeg fonda, smanjivanje štetočina, uređivanje i održavanje ribolovnih područja.

"Ova akcija predstavlja pravi preporod za ove dvije rijeke i građane koji dolaze da pecaju. Radi se o kvalitetnim vrstama koja će se nakon određenog šoka sigurno prilagoditi novoj sredini. Mi kao udruženje zalažemo se da radni čovjek kroz rekreaciju, relaksaciju i sport lakše izdrži pritisak i tempo savremenog vremena. Omladina da se educira i uspješno bori za očuvanje čovjekove okoline i prirode bez koje čovjek ne može opstati", kazao je predsjednik Udruženja ribolovaca Stari Grad Adil Aljić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: