|

Izvršena hitna sanacija urušenog dijela Nahorevske ulice

Izvršena hitna sanacija urušenog dijela Nahorevske ulice
0
Klix.ba
3.12.2012. u 13:51
1
komentara
0

dijeljenja
Izvršena hitna sanacija urušenog dijela Nahorevske ulice
Prije decembarskih snježnih padavina završena je hitna sanacija urušene kolovozne konstrukcije i trotoara u Nahorevskoj ulici kod broja 3.
Projekt hitne sanacije, u vrijednosti skoro 15.000 KM, finansiran je sredstvima budžeta Općine Centar za 2012. godinu. Nosilac realizacije projekta je Direkcija za puteve Kantona Sarajevo jer je u pitanju lokalna cesta od interesa za Kanton, dok je za nadzor bio zadužen Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Riječ je o dijelu saobraćajnice gdje su kolovoz i pločnik u dužini oko 30 metara bili urušeni zbog klizanja terena. Hitna sanacija je urađena tako da je na tom dijelu izvršeno iskopavanje oštećene kolovozne konstrukcije i pločnika sa ivičnjacima, gdje je potom postavljen novi donji noseći sloj – tampon od drobljenog kamenog materijala te novi sloj asfalta debljine 8 centimetara.

Osim toga, urađena je dogradnja postojećeg potpornog zida ispod saobraćajnice a zatim su postavljeni novi betonski ivičnjaci i zaštitna pješačka ograda. Radove su izveli djelatnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Rad".
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...