{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izvršena hitna sanacija urušenog dijela Nahorevske ulice

3.12.2012. u 13:51
0
1
Izvršena hitna sanacija urušenog dijela Nahorevske ulice
0
Izvršena hitna sanacija urušenog dijela Nahorevske ulice
Prije decembarskih snježnih padavina završena je hitna sanacija urušene kolovozne konstrukcije i trotoara u Nahorevskoj ulici kod broja 3.
Projekt hitne sanacije, u vrijednosti skoro 15.000 KM, finansiran je sredstvima budžeta Općine Centar za 2012. godinu. Nosilac realizacije projekta je Direkcija za puteve Kantona Sarajevo jer je u pitanju lokalna cesta od interesa za Kanton, dok je za nadzor bio zadužen Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Riječ je o dijelu saobraćajnice gdje su kolovoz i pločnik u dužini oko 30 metara bili urušeni zbog klizanja terena. Hitna sanacija je urađena tako da je na tom dijelu izvršeno iskopavanje oštećene kolovozne konstrukcije i pločnika sa ivičnjacima, gdje je potom postavljen novi donji noseći sloj – tampon od drobljenog kamenog materijala te novi sloj asfalta debljine 8 centimetara.

Osim toga, urađena je dogradnja postojećeg potpornog zida ispod saobraćajnice a zatim su postavljeni novi betonski ivičnjaci i zaštitna pješačka ograda. Radove su izveli djelatnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Rad".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: