{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izvršena hitna sanacija urušenog dijela Nahorevske ulice

3.12.2012. u 13:51
0
1
Izvršena hitna sanacija urušenog dijela Nahorevske ulice
0
Izvršena hitna sanacija urušenog dijela Nahorevske ulice
Prije decembarskih snježnih padavina završena je hitna sanacija urušene kolovozne konstrukcije i trotoara u Nahorevskoj ulici kod broja 3.
Projekt hitne sanacije, u vrijednosti skoro 15.000 KM, finansiran je sredstvima budžeta Općine Centar za 2012. godinu. Nosilac realizacije projekta je Direkcija za puteve Kantona Sarajevo jer je u pitanju lokalna cesta od interesa za Kanton, dok je za nadzor bio zadužen Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Riječ je o dijelu saobraćajnice gdje su kolovoz i pločnik u dužini oko 30 metara bili urušeni zbog klizanja terena. Hitna sanacija je urađena tako da je na tom dijelu izvršeno iskopavanje oštećene kolovozne konstrukcije i pločnika sa ivičnjacima, gdje je potom postavljen novi donji noseći sloj – tampon od drobljenog kamenog materijala te novi sloj asfalta debljine 8 centimetara.

Osim toga, urađena je dogradnja postojećeg potpornog zida ispod saobraćajnice a zatim su postavljeni novi betonski ivičnjaci i zaštitna pješačka ograda. Radove su izveli djelatnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Rad".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: