PSBiH o RTVBiH
0

Izvještaj o finansijskom radu potreban do kraja aprila

FENA
Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH usvojila je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, te izvještaj o radu Ministarstva finansija i trezora BiH za 2008. godinu.

U vezi s izvještajem o finansijskom poslovanju Radio-televizije BiH u 2007. godini, Komisija je donijela zaključak da Upravni odbor Radio-televizije BiH do kraja aprila dostavi izvještaj o finansijskom radu Radio-televizije BiH za 2007. i 2008. godinu zajedno sa planom sanacije i konsolidacije, kao i izvještaj o radu menadžmenta u protekle dvije godine.

Članovi komisije su se upoznali s dopisom Sindikata grafičkih, izdavačkih i medijskih radnika BiH u vezi s izradom Prijedloga zakona o javnim nabavkama, te dopisom Samostalnog sindikata državnih i policijskih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, sudskoj vlasti i javnim ustanovama BiH u vezi s primjenom Zakona o porezu na dohodak zaposlenih u institucijama BiH.

Također, članovi komisije su se informirali i o dopisu Sindikata granične policije u vezi s odlukom Vijeća ministara BiH o visini, načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za prevoz na posao i sa posla u institucijama BiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.