Negodovanje u Parlamentu
61

Izvještaj o aktivnostima Vlade FBiH iznosio savjetnik, zastupnici nakratko napustili salu

I. Č.
Goran Miraščić (Foto: D. S./Klix.ba)
Goran Miraščić (Foto: D. S./Klix.ba)
Informaciju o aktivnostima Vlade FBiH, preduzetim od proglašenja stanja nesreće uzrokovane koronavirusom, prezentovao je na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH savjetnik Goran Miraščić, zbog čega su zastupnici demonstrativno napustili sjednicu.

Miraščić je na sjednici prezentovao izvještaj, što je nakon izvjesnog vremena rezultiralo tim da zastupnici, mahom opozicioni, ustanu iz svojih klupa i napuste sjednicu, poručujući da je ministar Vesko Drljača ovlastio vanjskog saradnika Gorana Miraščića da prezentuje informaciju Vlade FBiH.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić ovlastio je potpredsjednika Vlade Federacije BiH i ministra rada i socijalne politike Veska Drljaču (SBB) da iznese informaciju, da bi Drljača na sjednici izašao za govornicu i ovlastio Gorana Miraščića da govori u njegovo ime.

Damir Mašić, zastupnik SDP-a u Parlamentu Federacije BiH, izjavio je da je nedopustivo prezentovanje informacije o radu Vlade FBiH na način kao da se prezentuje ekspoze o budućim aktivnostima Vlade FBiH.

"Izlaganje na način koji je to radio Goran Miraščić i koje je potrajalo duže od sat nije uopće tačka dnevnog reda današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH", kazao je Mašić.

Osim SDP-ovih zastupnika, pobunili su se i zastupnici Naše stranke.

Dok je Miraščić čitao izvještaj, zastupnici su se obratili i predsjedavajućem Zastupničkog doma Mirsadu Zaimoviću, insistirajući da prekine čitanje informacije budući da predstavlja bespotrebno gubljenje vremena.

Zastupnici su se na svoja mjesta vratili tek kada je Goran Miraščić završio prezentaciju, odnosno čitanje informacije Vlade Federacije BiH o poduzetim aktivnostima tokom pandemije koronavirusa.

Zaimović je na kraju prekinuo Miraščićevo izlaganje.