{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Izvještaj ICG-a je zasnovan na lažima"

S
6.5.2011. u 18:39
0
46
"Izvještaj ICG-a je zasnovan na lažima"
0
"Izvještaj ICG-a je zasnovan na lažima"
Foto: Arhiv
SDP smatra da je danas objavljeni izvještaj Međunarodne krizne grupe (ICG) o stanju u BiH zasnovan na lažima i predstavlja direktnu podršku rušiteljima Dejtonskog mirovnog sporazuma.
"Šokantno je kako je institucija koja je godinama gradila kredibilitet na nezavisnosti i visokom profilu svojih osnivača i članova odbora, kao i svoje sadašnje direktorice Louis Arbour, koja je dala značajan doprinos izgradnji mira u BiH, dozvolila sebi da u protekle dvije godine služi interesima politika koje pokušavaju da uruše Dejtonski mirovni sporazum i kreiraju segregirano društvo u BiH", saopšteno je iz ove stranke.

ICG i ovaj put ide tako daleko da zarad tih politika fabrikuje neistine i izvlači naručene zaključke. Samo mala ilustracija dijela tih neistina je tvrdnja da su prije formiranja Vlade FBiH "intenzivni pregovori bili moderirani od strane ambasada hrvatske i SAD-a ... i da je Lagumdžija odbio ponudu koju je šef HDZ-a Dragan Čović prihvatio...“.

Neoboriva je činjenica da su pregovore predstavnika političikih stranaka moderirali predstavnici OHR-a, uz punu podršku međunarodne zajednice, i da su zajednički prijedlog međunarodne zajednice odbili predstavnici dva HDZ-a, navodi se u saopštenju.

"Nažalost, fabrikacije ove vrste u ICG-ovim izvještajima o BiH ne predstavljaju novost za SDP jer smo sa njihovim predstavnicima prekinuli svaki službeni kontakt nakon što su u jednom od svojih izvještaja 2009. godine na nekoliko mjesta izmislili izjave sagovornika u SDP-u", mišljenja su u čelništvu SDP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: