{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izvještaj Finansijske policije o "Agrokomercu"

F
20.11.2008. u 16:51
0
1
Izvještaj Finansijske policije o "Agrokomercu"
0
Izvještaj Finansijske policije o "Agrokomercu"
Nakon okončanja kontrole poslovanja društva "Agrokomerc" d.d. Velika Kladuša Finansijska policija FBiH je na osnovu utvrđenih činjenica i prikupljenih dokaza Kantonalnom tužilaštvu Bihać podnijela Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu-sklapanje štetnog ugovora, nesavjesno privredno poslovanje i podstrekavanja protiv više osoba.
Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu podnesen je protiv M.M., B.F., H.V., S.I.-L. i Č.O. jer su ispred “Agrokomerc” d.d. Velika Kladuša sklopili s preduzećem “Lijanovići” d.o.o Široki Brijeg ugovor o zakupu dijela Mesne industrije Polje u Velikoj Kladuši bez obaveze plaćanja zakupnine i troškova energenata, čime su nanijeli štetu društvu “Agrokomerc” d.d. Velika Kladuša u iznosu većem od 1.225.000 KM.

Kako se u Izvještaju navodi spomenute osobe su potpisale ugovore o zajmu sa preduzećem “Lijanovići” d.o.o Široki Brijeg, a za garanciju povrata primljenog zajma od 600.000 KM uspostavili založno pravo na nekretninama u vlasništvu "Agrokomerca", kao i na opremi Mesne industrije Polje u ukupnoj vrijednosti od 39.156.823 KM.

Istovremeno, ovjeravali su zapisnike o izvršenom servisiranju strojeva, koje je vršilo preduzeće MI-Mo d.o.o. iz Mostara po nalogu “Lijanovići” d.o.o Široki Brijeg bez dokaza o stvarno izvršenom servisiranju strojeva, i time oštetili “Agrokomerc” za iznos veći od 250.000 KM, saopćeno je danas iz Federalne finansijske policije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: