Husejin Smajlović
0

Izvinjenje građanima Zenice zbog lošeg grijanja

FENA
Načelnik Općine Zenica Husejin Smajlović danas je tokom održavanja konstituirajuće sjednice Vijeće općine Zenica, građanima uputio javno izvinjenje zbog lošeg grijanja koje imaju u svojim stanovima i poslovnim objektima.

"Izvinjavam se građanima Zenice zbog lošeg grijanja i nadam se da će problem biti vrlo brzo otklonjen. Ovo je prvi put da organizaciju grijanja prepustimo ArcelorMittal Zenica. Ima i tehničkih problema i ljudskog nemara ali jučer smo prvi put na pregovorima u Mittalu kazali da nas u ovoj fazi, u ovom stanju, u ovoj situaciji, ne interesuje koliko to košta, koji će se energent koristiti i da insistiramo da mora biti isporučeno najmanje 60 MW energije. Dobili smo obećanje da će danas, sutra, tako biti i da će grijanje biti bolje“, s govornice Vijeća općine Zenice rekao je Smajlović.

Direktor Javnog preduzeća "Grijanje“ Zenica Nedžad Šečić, za Fenu je izjavio, kako su u ArcelorMittal Zenica, zbog smanjenja troškova, izbjegavali koristiti zemni plin.

"Pristali smo platiti i skuplju cijenu, samo da se podigne temperatura“, rekao je Šečić.

Inače, od 1. decembra doći će do promjene na čelu JP "Grijanje“. Nedžada Šečića, koji je 12 godina obavljao dužnost generalnog direktora, naslijedit će novoizabrani direktor Sead Kaknjo.