BiH
0

Izviđači organizuju Veselu olimpijadu za školarce u Mostaru

Klix.ba
Odred izviđača "Stari Grad" iz Mostara organizuje Veselu olimpijadu za školarce 2014. u kojima učestvuju škole sa područja tog grada.

Prvo kolo Olimpijade počinje 14. marta u 8:30 sati u Četvrtoj osnovnoj školi.

Vesela olimpijada za školarce organizuje se iz isključivo iz razloga približavanja dijela izviđačkog programa djeci IV i V razreda osnovne škole. Izviđačke organizacije svojim radom imaju pozitivan utjecaj na psihofizički razvoj djece, upoznaje ih sa sportsko rekreatvnim aktivnostima, boravkom i snalaženjem u prirodi te druženjem i razvijanjem socijalnih i interaktivnih komunikacijskih vještina.

Zahvaljujući želji i volji kao i korektnoj saradnji uprava škola, na takmičenjima Olimpijade učestvuje učenici Četvrte osnovne škole, Šeste osnovne škole Mostar, OŠ "Mujaga Komadina" i OŠ "Mustafa Ejubović Šejh Jujo".

Za prvi krug takmičenja, Olimpijada će biti održana u svakoj školi pojedinačno, da bi se izabrale po tri najbolje ekipe predstavnice škola. Finalno takmičenje će biti održano na nivou sve četiri škole, a najbolje plasirane tri ekipe očekuju vrijedne nagrade. Svim učesnicima želimo mnogo sreće i spretnosti, poručuju organizatori.