BiH
41

Izuzetno hladno vrijeme u BiH i tokom vikenda, nešto toplije početkom iduće sedmice

Piše: Š. B.
Izuzetno hladno vrijeme koje u našoj zemlji traje već danima, nastavit će se i tokom dana vikenda. Vrhunac niskih temperatura očekuje se u subotu, dok se početkom iduće sedmice može očekivati neznatan porast temperatura.

Danas se u našoj zemlji očekuje stabilno vrijeme sa niskom oblačnosti na sjeveru zemlje i dugotrajnom maglom po kotlinama u centralnom i istočnom dijelu BiH. U Hercegovini, zapadnom dijelu Bosne i na planinama veći dio dana pretežno sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka između -8 i -3 stepena celzija, na jugu zemlje od -1 do 5 stepeni. U područjima sa dugotrajnom maglom i niskom naoblakom najviša dnevna temperatura zraka od -4 do 0, a najviša dnevna temperatura zraka u sunčanim krajevima kretat će se između 3 i 8, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između -4 i 0, na jugu zemlje od 0 do 5 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje od 10 do 13 stepeni celzija.

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini više oblačnosti prijepodne. U drugoj polovini dana razvedravanje. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2, na jugu zemlje od 2 do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje od 12 do 16 stepeni celzija, piše u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.