{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izricanje presude Jerku Lijanoviću i drugima za organizirani kriminal 22. oktobra

F
FENA
20.10.2018. u 11:31
34
39
Izricanje presude Jerku Lijanoviću i drugima za organizirani kriminal 22. oktobra
34
Izricanje presude Jerku Lijanoviću i drugima za organizirani kriminal 22. oktobra
Foto: D. Z./Klix.ba
Izricanje prvostepene presude pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine, u predmetu Jerko Ivanković-Lijanović i drugi, zakazano je za ponedjeljak, 22. oktobar, s početkom u 09.30 sati, u sudnici 6, najavljeno je iz tog suda.
Sud BiH potvrdio je 18. januara 2016. godine optužnicu koja tereti optuženog Ivanković-Lijanović Jerka i druge da su počinili krivična djela: Jerko Ivanković-Lijanović organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom pranje novca; Slavo Ivanković-Lijanović organizirani kriminal, a u vezi s krivičnim djelom porezne utaje i pranja novca; Jozo Ivanković-Lijanović organizirani kriminal, a u vezi sa krivičnim djelom pranja novca; Milorad Bahilj organizirani kriminal, a u vezi s krivičnim djelom neplaćanje poreza i porezne utaje, krivotvorenje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava; Jozo Slišković organizirani kriminal, a u vezi s krivičnim djelom neplaćanje poreza, porezne utaje i krivično djelo krivotvorenje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava; Željko Mikulić organizirani kriminal, a u vezi s krivičnim djelom porezne utaje i pranje novca.

Zatim, Draženko Kvesić organizirani kriminal, a u vezi s krivičnim djelom porezne utaje i pranje novca; Mirjana Šakota organizirani kriminal, a u vezi s krivičnim djelom porezne utaje i pranje novca; Mirko Galić organizirani kriminal, a u vezi s krivičnim djelom porezne utaje i krivično djelo krivotvorenje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava; Miroslav Čolak organizirani kriminal, a u vezi s krivičnim pranje novca; Pravna osoba "Lijanovići" d.o.o. Široki Brijeg organizirani kriminal, a u vezi s krivičnim djelom porezne utaje; Pravna osoba "Mi-MO" d.o.o. Mostar organizirani kriminal u vezi krivičnog djela neplaćanje poreza; Pravna osoba "Farmer" d.o.o. Široki Brijeg organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neplaćanje poreza; Pravna osoba "Farmko" d.o.o. Široki Brijeg organizirani kriminal u vezi s produženim krivičnim djelom porezne utaje i krivično djelo neplaćanje poreza i Pravna osoba "Optimum" d.o.o. Široki Brijeg organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom porezne.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: