{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izricanje drugostepene presude za ratni zločin u Bugojnu

F
18.12.2013. u 08:06
26
4
Izricanje drugostepene presude za ratni zločin u Bugojnu
26
Izricanje drugostepene presude za ratni zločin u Bugojnu
Izricanje drugostepene presude pred vijećem Odjela I za ratne zločine Apelacionog odjeljenja Suda BiH u predmetu Nisvet Gasal i drugi zakazano je za danas, s početkom u 14:30 sati, u sudnici 6, saopćeno je iz Suda BiH.
Vijeće Odjela I za ratne zločine Apelacionog odjeljenja Suda BiH otpremilo je 7. decembra 2012. godine rješenje u predmetu Nisvet Gasal i drugi kojim se žalba Tužilaštva BiH djelimično uvažava, a žalba branioca optuženog Senada Dautovića uvažava u cjelosti.

Povodom žalbe branioca optuženog Senada Dautovića i u odnosu na optuženog Nisveta Gasala presuda Suda od 22. novembra 2011. godine se ukida i određuje se održavanje pretresa pred vijećem Apelacionog odjeljenja Odjela I za ratne zločine Suda, osim u tački 6. izreke u odnosu na optužene Nisveta Gasala i Musajba Kukavicu, te u tačkama 13. i 14b) izreke prema optuženom Senadu Dautoviću, u kojim djelovima se žalba Tužilaštva BiH odbija kao neosnovana i prvostepena presuda potvrđuje.

Prvostepenom presudom Suda od 22. novembra 2012. godine optuženi Senad Dautović i Nisvet Gasal oglašeni su krivim za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, te je optuženom Senadu Dautoviću izrečena kazna zatvora u trajanju od 13 godina, a optuženom Nisvetu Gasalu kazna zatvora u trajanju od šest godina, navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: