|

Izricanje drugostepene presude za ratni zločin u Bugojnu

Izricanje drugostepene presude za ratni zločin u Bugojnu
26
F
FENA
18.12.2013. u 08:06
4
komentara
26

dijeljenja
Izricanje drugostepene presude za ratni zločin u Bugojnu
Izricanje drugostepene presude pred vijećem Odjela I za ratne zločine Apelacionog odjeljenja Suda BiH u predmetu Nisvet Gasal i drugi zakazano je za danas, s početkom u 14:30 sati, u sudnici 6, saopćeno je iz Suda BiH.
Vijeće Odjela I za ratne zločine Apelacionog odjeljenja Suda BiH otpremilo je 7. decembra 2012. godine rješenje u predmetu Nisvet Gasal i drugi kojim se žalba Tužilaštva BiH djelimično uvažava, a žalba branioca optuženog Senada Dautovića uvažava u cjelosti.

Povodom žalbe branioca optuženog Senada Dautovića i u odnosu na optuženog Nisveta Gasala presuda Suda od 22. novembra 2011. godine se ukida i određuje se održavanje pretresa pred vijećem Apelacionog odjeljenja Odjela I za ratne zločine Suda, osim u tački 6. izreke u odnosu na optužene Nisveta Gasala i Musajba Kukavicu, te u tačkama 13. i 14b) izreke prema optuženom Senadu Dautoviću, u kojim djelovima se žalba Tužilaštva BiH odbija kao neosnovana i prvostepena presuda potvrđuje.

Prvostepenom presudom Suda od 22. novembra 2012. godine optuženi Senad Dautović i Nisvet Gasal oglašeni su krivim za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, te je optuženom Senadu Dautoviću izrečena kazna zatvora u trajanju od 13 godina, a optuženom Nisvetu Gasalu kazna zatvora u trajanju od šest godina, navodi se u saopćenju.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...