Prevezen iz Travnika u Zagreb
0

Izrešetani pacijent ispao bolničarima iz helikoptera

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Slavko Bašić iz Posušja, kojeg su nepoznati razbojnici u utorak navečer teško ranili iz vatrenog oružja na putu Bugojno-Kupres, prevezen je iz travničke bolnice u Klinički centar Zagreb. Pri iznošenju iz helikoptera ranjenik je bolničarima i pilotima ispao iz ruku.

U utorak uvečer na magistralnom putu Bugojno-Kupres nepoznati razbojnici presreli su Bašića, ranili ga iz vatrenog oružja, oteli automobil "Fiat caddy" i odnijeli blizu 70.000 KM.

Nakon oružane pljačke slučajno je naišla grupa mladića koja ga je prevezla do bugojanskog Doma zdravlja, a zatim je prevezen u bolnicu u Travniku, gdje je operisan. Automobil je kasnije pronađen zapaljen kod mjesta Rostovo između Novog Travnika i Bugojna.

Bašić je u oružanoj pljački zadobio povrede želuca, jetre i ruke, a odstranjena mu je slezena. Zbog krvarenja iz jetre prebačen je u bolnicu u Zagreb.

Helikopter s pacijentom je na heliodrom sletio sinoć oko 19.00 sati. Međutim, čekala se Hitna pomoć koja je stajala ispred bolnice 30 minuta, jer nije bilo doktora koji bi preuzeo pacijenta.

Kada su ranjenika iznosili iz helikoptera on je ispao bolničarima i pilotima iz ruku, objavili su hrvatski mediji.